מסלול הלימודים

המסלול להכשרת יועצי תזונה ובריאות טבעית

בכל שבוע יתקיים מפגש הכולל שני שיעורים, תאורטי ומעשי (פירוט בהמשך).

המסלול מספק לסטודנטים סביבה תומכת ביצירת שינוי אישי בתזונה, אורח חיים ובריאות, כמו גם הבנה של מחלות ודרכים למנוע אותן ולהבריא. הלימודים מתבססים על הדרך הטבעית מדעית של ההיגיינה הטבעית לניקוי רעלים באמצעות שיפורים בתזונה ובאורח החיים, ללא מוצרים וטיפולים; הלימוד משלב לימוד תיאורטי והתנסות מעשית בחומר הנלמד.

מסלול הלימודים כולל 120 שעות לימוד, ונמשך מ3.11.2015 ועד יולי 2016.
הקורס יתקיים פעם בשבוע בשעות 17:00-22:00 ביד אליהו בתל אביב. באיזור יש שפע של חניה, והוא במרחק הליכה מתחנת רכבת ההגנה והתחנה המרכזית החדשה.
מתוכננת פתיחת קבוצה גם בירושלים בהמשך.

המסלול מחולק לשני סמסטרים בני שלושה חודשים כל אחד, עם חופשה בת חודש ביניהם.
בכל שבוע יתקיים מפגש של חמש שעות הכולל שני שיעורים, תאורטי ומעשי.
תכנית הלימודים:

סמסטר ראשון:

  1. תזונה ושאר תנאי הבריאות
  2. שינוי הרגלי אכילה ואורח חיים שלנו

סמסטר שני:

  1. בריאות, מניעת מחלות והבראה בדרך הטבעית
  2. שינוי הרגלי אכילה ואורח חיים שלנו והדרכת אחרים

הנושאים הנלמדים:

תזונה
הקורס מספק ידע מעמיק בנושא התזונה – התשובות לשאלות שיש לך על תזונה. כלים לבחירת המזון המתאים, רכיבי המזון הדרושים, המאכלים המתאימים.

  1. מבוא לתזונה טבעית
  2. פחמימות פשוטות ומורכבות, סיבים, ממתיקים "טבעיים" ומלאכותיים
  3. שומנים, דיאטות עתירות שומן
  4. חלבונים, מזון מהחי, יתרונות התזונה הצמחית
  5. מיקרונוטריינטים: ויטמינים, מינרלים, פיטונוטריינטים, "תוספים", "סופרפודז" בי12, סידן, ברזל
  6. השפעות הבישול, מה ואיך לאכול, צירופי מזון
  7. מים, צמא, התיבשות
  8. תזונה וספורט
  9. הדיאטות והתפיסות התזונתיות/בריאותיות השונות הנפוצות בארץ ובעולם – היתרונות והחסרונות של כל שיטה
  10. הנדסת מזון – תוספי מזון (E) – חומרים משמרים, צבעים וכו'; הבחלה, הקרנה, שעוות…
  11. מזון אורגני
  12. הפרעות אכילה
  13. הנדסה גנטית
  14. השפעות אקולוגיות של התזונה
  15. השפעות תעשיות המזון והתרופות על ההמלצות התזונתיות והבריאותיות

אורח חיים
הכנת אוכל טעים ובריא ליומיום, לילדים, ולאירועים מיוחדים, והעמקה בכל שאר ההיבטים הנדרשים לשמירה על הבריאות.

  1. סדנאות הכנת אוכל
  2. עיצוב והגשת מזון
  3. פעילות גופנית
  4. חשיפה לשמש, שינה, טמפרטורה, ביגוד
  5. זיהום סביבתי, קרינה, מוצרי ניקוי וקוסמטיקה
  6. התזונה ואורח החיים של הקהילות והאנשים הבריאים ביותר בעולם
  7. הכנת תפריטים
  8. הכנת שאלון אורח חיים

קורס שינוי הרגלי אכילה
מידע עיוני ומעשי מעמיק, תמיכה קבוצתית ואישית, התמחות ביעוץ

  1. מדוע דיאטות נכשלות
  2. שינוי הרגלים בתזונה טבעית
  3. לחץ חברתי
  4. תמיכה הדדית
  5. ליווי וייעוץ
  6. היבטים פסיכולוגים
  7. במשפחה
  8. לילדים
  9. התמודדויות חברתיות
  10. אוכלים בחוץ, מתארחים ומארחים
  11. ארגון סביבת המטבח
  12. פרסומות עצמיות
  13. שיטות גמילה

בריאות – פתולוגיה (מחלות ובעיות בריאות)

הבנת מהות המחלות האקוטיות, הכרוניות והניווניות, על פי התפיסה הקונוונציונאלית-מסחרית ועל פי הגישה הטבעית-מדעית של ההיגיינה הטבעית. הבנת הטיפולים הקונוונציונאליים, והגישה הטבעית – הסרת הסיבה, ותמיכה בגוף בסילוק גורמי הנזק ותיקון הנזק.

  1. מבוא – התפיסה הקונוונציונאלית-מסחרית מול התפיסה הטבעית-מדעית
  2. חומציות ובסיסיות
  3. המחלות האקוטיות והכרוניות הנפוצות – מניעה וטיפול בגישה הקונוונציונאלית, ובגישה הטבעית-מדעית
  4. פענוח בדיקות דם ושיטות אבחון נוספות
  5. השמנה
  6. ניקוי רעלים – צום מים, צום מיצים וכו'
  7. השפעות מוצרים/טיפולים קונוונציונאלים ואלטרנטיביים המשווקים לציבור
  8. חיסונים
  9. הפרעות נפשיות, תרופות פסיכיאטריות

יזמות והעצמה
העצמה, שיווק, עיצוב, פרסום, ועוד כלים לעיסוק בתחום. כל סטודנט בוחר פרויקט בעל אופי עסקי או אחר, בתחום התזונה או הבריאות הטבעית.

 

לפרטים נוספים וליצירת קשר לחצו כאן או במייל  info@cureityourself.co.il